• Social

    Instagram
    Facebook
    Whatsapp
Uw zoekresultaten

Barcelona: De Stad Die Nooit Verveelt

Gepost door Ivana Heijnen op 23 november 2020
0

Barcelona; een van de bekendste steden in gelegen in Catalonië in Spanje, is een plek waar velen naar toe gaan om zowel de Spaanse als Catalaanse cultuur te ontdekken. Ondanks dat we momenteel allemaal thuis zitten, is niets fijner om te dromen over de eerstvolgende keer dat je weer op Spaanse bodem bent. 

En dan is Barcelona ook altijd goed: het heeft het bruisende effect van een stad, met vele winkels en boetiekjes, prachtige historische panden, een keur aan restaurants, terrassen en bar en dan niet te vergeten de mooie  stranden. 

Wist u trouwens dat het in Nederland veelgebruikte ‘Barca’ niet de juiste afkorting is voor Barcelona? Barca is de afkorting voor de voetbalclub FC Barcelona, en betekent daarnaast ook ‘boot’. De echte afkorting voor de prachtige stad – volgens de locals – is Barna.

Barri Gòtic. 

Het oude hart van Barcelona bestaat voor een gedeelte uit één van de grootste Gotische wijken van Europa: een labyrint van smalle steegjes waar nauwelijks zonlicht lijkt te komen…… De vele straatmuzikanten maken de wijk nog levendiger dan hij al is.  Omzeil de meest toeristische plekken en zoek de verborgen pleintjes..

Eixample

Eixample is een van de de grootste en bekendste wijken in Barcelona. Hier vind je de prachtige architectuur van de bekende architect Gaudi, bruisende straatjes met restaurants om heerlijk te eten en mooie winkels om een aantal leuke items aan je garderobe toe te voegen. Ook de wereldberoemde kathedraal Sagrada Familia is tevinden in Eixample. Deze geweldige wijk verveelt dan ook nooit!

Gaat u ook zo graag naar Barcelona en zoekt u een eigen ‘stek’.? Om permanent te wonen of als tweede woning?  Wij bieden een luxe en compleet gerenoveerd appartement aan in hartje Eixample, op 900 meter afstand van de imposante Sagrada Familia en op 3 kilometer afstand van de stranden van La Barceloneta. Bekijk de woning hier!

La Barceloneta

De stranden van La Barceloneta zijn enorm populair onder zowel toeristen als locals,en met goede reden! De mooie zandstranden en boulevard met vele bars en restaurants ligt op steenworp afstand van het centrum van Barcelona; veel inwoners van de stad komen hier dan ook graag na het werk of in het weekend. Niets is lekkerder dan na een lange dag binnen een mum van tijd op het strand te liggen, of een goed glas wijn te drinken met uitzicht op de horizon.

El Raval

De gesaneerde hoerenbuurt van weleer barst bijna uit zijn voegen van de hippe design- en vintagewinkeltjes.

Gràcia

In deze wijk vind je een wirwar van straatjes, die bijna allemaal uitkomen op ontelbaar veel pleintjes, waarvan de meeste vernoemd zijn naar bekendheden als John Lennon en bijvoorbeeld ook Anne Frank. Het meest bekend in deze wijk is natuurlijk het Parc Güell.

Gaat u ook zo graag naar Barcelona en zoekt u een eigen ‘stek’.  Wij bieden een luxe en compleet gerenoveerd appartement aan in hartje Eixample, op 900 meter afstand van de imposante Sagrada Familia en op 3 kilometer afstand van de stranden van La Barceloneta. Bekijk de woning hier.

Meer informatie over Barcelona?

 

Vergelijk aanbiedingen