• Social

    Instagram
    Facebook
    Whatsapp
Uw zoekresultaten

City Trip Costa Blanca: De 6 Leukste Plekken

Gepost door Ivana Heijnen op 16 september 2020
0

Dat Spanje een heerlijk land is voor vakanties weten we allemaal. Naast de ruige en stoere Costa Brava, is een vakantie of city trip naar de Costa Blanca ook een must-do. Azuurblauwe wateren, historische stadjes met kronkelende straatjes geven dat échte Spaanse gevoel.

Guadalest

Guadalest is één van de mooiste plekken aan de Costa Blanca, maar ligt wel iets verder landinwaarts dan de andere plekken op deze lijst. Het Middeleeuwse stadje staat bekend om haar schitterende uitzichten en imposante kasteel. Deze adembenemende plek zul je nog lang koesteren in je herinneringen.

Altea

Altea is ook een geweldige plek voor een uitstapje aan de Costa Blanca. Gelegen op een heuvel, met leuke en oude pleintjes vol terrassen. Altea is een klein dorpje, maar ook een geweldige badplaats. Na een ochtend door de straatjes struinen is dan ook niets lekkerder om de rest van de middag op het strand te vertoeven.

Torrevieja

Torrevieja staat bekend om zowel haar historie als natuur. De Arciprestal de la Inmaculada Concepción is een prachtige kerk daterend uit de 17e eeuw. Ook vind je hier de Laguna Rosa, ofwel de Roze Baai. Het water in deze baai is echt knalroze. Dit komt door de pigmenten van een bacterie die leeft in extreem zoute wateren. Een unieke ervaring is gegarandeerd!

Tabarca

Tabarca is een klein eiland op 9 kilometer afstand van de Santa Paola kust. Het eiland is klein, maar bevat vele historische plekken. Eén van de meest indrukwekkende is de ommuurde citadel van Carlos III. Ook vind je hier musea die de geschiedenis van het eiland vertellen.

Xàbia

Xàbia, of Javea, staat bekend om haar spectaculaire baaien waar de Spaanse natuur je voor de zoveelste keer weer zal verrassen. Vooral in de avonden is Xàbia het bezoeken waard; hier zul je de mooiste zonsondergangen zien.

Dénia

Dénia is simpelweg niet over te slaan tijdens een bezoek aan de Costa Blanca. Deze badplaats is zeer populair onder toeristen en Spanjaarden door haar prachtige stranden. Mocht je gaan, probeer dan zeker de rode garnalen in een restaurant; de specialiteit van Dénia!

Natuurlijk is dit maar een greep uit het pracht wat de Costa Blanca te bieden heeft. Voor meer informatie over een city trip Costa Blanca, kijk ook even op de toerisme website van de streek zelf.

Vergelijk aanbiedingen