• Social

    Instagram
    Facebook
    Whatsapp
Uw zoekresultaten

Het Coronavirus en de Woningmarkt in Spanje

Gepost door Ivana Heijnen op 20 oktober 2020
0

COVID-19

Het is geen leuk onderwerp, maar we hebben er allemaal mee te dealen! En dus snijden we het onderwerp toch maar even aan. Onze mening? Een woning in Spanje zal altijd aantrekkelijk en gewild blijven in de komende jaren. De ontspannen sfeer, het heerlijke klimaat en het buiten leven… dat is wat ons betreft het leven in Spanje.  
Het valt u misschien op dat we het dan nog niet over het soort woning hebben of wáár, want daarover zijn vele meningen en voorkeuren, wat ons bindt is de liefde voor het land!

Effect op de woningmarkt

Wat heeft het virus met de woningmarkt in Spanje te maken? U zou denken dat men huiverig wordt om te kopen. Maar dat is niet zo.
Veel Spanjaarden zijn op zoek naar een woning aan de kust, hetzij om te verhuizen, hetzij als tweede woning.  De kuststreken zijn zowel in de 1e als de 2e golf veel veiliger gebleken dan de grote steden.

Daarnaast wordt veel gehoord: een eigen woning is veel veiliger en gezonder dan een verblijf in een hotel of huurappartement. Je bent dan in je eigen ‘bubbel’.  Daarnaast ben je minder afhankelijk van de beschikbaarheid van hotelkamers  en flexibeler mocht je vlucht verzet worden. .

De regio’s  Valencia (de kuststreek Valencia – Alicante – Torrevieja) en Murcia hebben heel  weinig besmettingen. In deze – al jaren zeer populaire regio’s – zijn de ook de meeste en beste voorzieningen gekomen, zoals de ziekenhuizen, grote (open) winkelcentra en ruime golfresorts.
Daarnaast waren hier natuurlijk al de mooiste stranden, bijna allemaal met een blauwe vlag, en de landelijke dorpen, elk met zijn eigen sfeer en feestdag(en).
Daarom loopt de verkoop hier niet terug… wat er gemist wordt in verkopen aan buitenlanders haalt men in door verkoop aan Spanjaarden.

De charmes van de streek ten zuiden van Alicante, om maar een streek te noemen die erg populair blijft bij Nederlanders en Belgen.
Je kunt hier tenslotte goed fietsen!!  Daarnaast zijn er vele golfbanen binnen een straal van 15 km, maar ook culinair valt er genoeg te genieten en om de calorieen weer te verbranden kunt u gaan tennissen, fitness  (binnen of buiten), watersporten  (bijvoorbeeld duiken of snorkelen), bowlen, en natuurlijk wandelen. 

Liever een wat heuvelachtiger gebied (dan wordt het wielrennen in plaats van fietsen), dan komt u eerder uit ten noorden van Alicante. Die streek zullen we een volgende keer net iets verder bespreken.

Bereid u nu voor.. 

Deze corona periode geeft ook rust en tijd om je in bepaalde zaken te verdiepen.
Benut deze ‘rustige’ tijd (u kunt toch niet naar een terras, uiteten of op vakantie) om u goed en gedegen voor te bereiden op een eventuele aankoop.

Er zijn vele keuzes te maken: en we zetten de regio niet voor niets op 1
1) de streek.. liever Costa Brava (goed met de auto bereikbaar), Costa Blanca (noord of zuid) of de Costa del Sol
2) wat voor soort woning.. een appartement (of penthouse), een geschakelde woning of een villa.

Laat ons u informeren over de streek en de woningen die passen binnen uw wensen en budget!
Zorg dat u volledig geïnformeerd bent, niet alleen over de eerder genoemde punten, maar ook over wat er allemaal komt kijken bij een aankoop. En dan bedoelen we de kosten koper, maar ook het hele aankoopproces.  Wij hebben dat al meer dan 1300 klanten begeleid, voor u is het nieuw en zal het ook vaak maar éénmalig zijn.

Er zijn op dit moment hele mooie projecten in vele prijsklassen.


Zullen we een afspraak inplannen?  

Dan kunt u zodra het weer kan het vliegtuig pakken en samen met ons, geheel voorbereid, de werkelijkheid gaan bekijken.

Een afspraak kan bij u thuis of op mijn kantooradres.
Onder het genot van een kop koffie of een glaasje praat je gemakkelijk en kunnen al uw vragen aan bod komen.

Vergelijk aanbiedingen