• Social

    Instagram
    Facebook
    Whatsapp
Uw zoekresultaten

De Mooiste steden aan de Costa Calida

Gepost door Ivana Heijnen op 13 april 2021
0

De Costa Calida is de ideale plek om te genieten van een exclusieve regio met alle culturele en natuurlijke rijkdom die de regio Murcia te bieden heeft.

We beginnen  in San Pedro Del Pinatar

Dit was van oudsher een vissersstadje , gelegen tussen twee zeeën aan de Middellandse Zee en de Mar Menor zee en heeft een grote toeristische en ecologische waarde.

San Pedro, zoals het vaker afgekort  wordt genoemd, is het meest Noordelijke van alle steden en dorpen die aan de kust van de Mar Menor liggen en zeker een bezoekje waard. Er zijn veel plaatsen te ontdekken, zoals de jachthaven en de stranden met een zeer landelijke uitstraling. Er is een informatiecentrum voor het regionale park Salinas met zijn zandduinen en zoutvlakten en een zeer belangrijk moerasgebied voor vogels en flamingo’s.

Breng zeker een bezoekje aan de wekelijkse markt op een maandagochtend en combineer met  een wandeling langs de promenade met zijn vele barretjes en restaurantjes, Of bezoek in alle vroegte de Lonja de Pescado( visafslag)  .

Lo Pagan

De plaats Lo Pagan ligt naast San Pedro del Pinatar en wordt steeds bekender bij toeristen en vooral door de populaire modderbaden.

Mensen smeren zich in met modder en laten het vervolgens opdrogen om zich daarna af te spoelen in het water van de Mar Menor.De modder bevat calcium, fluoride, magnesium, sulfaat en chloride. De combinatie met het hoog zoutgehalte van het meer doet vooral mensen met een reumatische en huidklachten erg goed.   

jan Javier- Santiago de la Ribera

Net zoals San Pedro Del Pinatar   was Santiago de La Ribera vroeger een vissersdorp.
Nu kan je genieten van kilometers aan stranden. Het zand is er goudgeel .

Door de ligging aan de Middellandse Zee en  het binnenmeer van Mar Menor is Santiago de La Ribera een plaats om gans het jaar door te genieten van zee, zon  en watersporten.
Je kan er snorkelen, duiken, surfen, zeilen, kano varen, windsurfen, kite surfen en wake-boarden. Kortom alles wat met water te maken heeft.

Langs de binnenzee loopt een wijde mooie promenade. Die loopt verder langs het strand naar San Javier of andere richting Lo Pagan
Te voet of met de fiets kan je zo naar de volgende strand dorpen wandelen of fietsen.    Als golfliefhebber heb je de keuze in de directe nabijheid tussen verschillende golfterreinen.
Van hieruit kan je ook de ferry nemen naar de punt van de La Manga strip. De trip duurt ongeveer 45 minuten en kost 5 euro per persoon. Geniet hier in de vele restaurantjes van de heerlijke vis en schaal-en schelpdieren schotels.

Los Alcazares

Los Alcazares ligt direct aan de oevers van de Mar Menor  en èèn van de meest aantrekkelijke gebieden van de Mar Menor.    Winkels, bars en restaurants zijn het gehele jaar geopend.

Tijdens de zomermaanden wordt het een gezellige drukte als er veel evenementen en feesten plaatsvinden . Van oudsher was het een vissersstad die zich erg ontwikkelde en tegenwoordig alle diensten en voorzieningen heeft. Los Alcazares heeft een fantastische kustlijn met meer dan 7 kilometer zandstranden die direct toegang bieden tot de warme wateren van de Mar Menor.

Als je Los Alcazares binnenrijd heb je alle mogelijke supermarkten en doe het zelfwinkels.Het stadscentrum is verspreid en heeft een goede selectie winkels, terwijl het Bahia Center in Los Narejos gekend is voor zijn internationale eetgelegenheden  en er altijd een zeer gezellige sfeer heerst. De straatmarkt wordt elke dinsdagochtend gehouden.

De oorsprong van dit stadje gaat terug tot aan de Romeinse en Arabische tijden, die je vooral kan terugvinden bij sommige feesten  die hier plaatsvinden, zoals onder andere met Pasen , wanneer de invallen van de barbaarse piraten worden nagebootst. Tijdens de zomermaanden is er een breed scala aan evenementen en vooral een niet te missen gastronomisch evenement dat plaats heeft in oktober , en zeer gekend is in de regio Murcia, de bevolking bereidt dan de typische “caldero”( een rijst en visschotel) op het strand volgens de tradionele methode.

Mar de cristal

Mar de Cristal ,of “kristallen zee “genoemd, is een woon en vakantieoord, gelegen op korte afstand van het beroemde La Manga Resort, in de provincie Murcia, gelegen aan de Costa Calida, het ganse gebied staat bekend om zijn veilige stranden, kristalhelder water, uitstekende golffaciliteiten en een ontspannen sfeer.

Mar de Cristal heeft een typisch Mediterraan klimaat, met een koele zeebries in de zomer en bescherming van de omringende bergen tegen de noorderwind in de winter. Het ligt tussen het uitgestrekte natuurpark van Calblanque waar het natuurschoon nog bijna onaangetast is. Een stuk kust met onherbergzame hoogten, duinen, lange goudgele stranden en een diepblauwe zee, zelfs in het hoogseizoen kan je je hier onttrekken aan alle drukte.

Mar de Cristal heeft zijn eigen prachtige boulevard en jachthaven, waar U heerlijke restaurantjes vindt.

Cabo de Palos

Het dorp Cabo De Palos is zo een 10 minuten rijden van Mar De Cristal.
Het is gelegen op een schiereiland, Het dorp is ontzettend populair, misschien wel de meest charmante plek in Cabo De Palos is het kleine havengebied, hier zijn de visrestaurants aan de haven  bekend om hun verse vis. Men kan  op de vele terrassen genieten van een uitstekende maaltijd.

Je bent tevens in één van de beste onderwatersportcentra van Europa. Hier vind je het onderwaterreservaat Isla Hormigas en Isla Grossa.
Deze wateren zijn omschreven als de meest aantrekkelijke in de Middellandse zee door de stichting ”De Cousteau” . Niet vreemd natuurlijk dat het daarom wemelt van de duikscholen in Cabo De Palos. Deze scholen  organiseren ook excursies en trips voor de ervaren duiker.

Op zondag is er in Cabo De Palos een grote markt die zeker een keer bezocht moet worden;

De vuurtoren van Cabo De Palos is het embleem van het stadje, en werd voor het eerst verlicht in 1865. Zijn lichtstraal die meer dan 40 km kan bereiken, dient als gids voor de schepen die langs de kust varen.

S’avonds komt het stadsplein tot leven, gevuld met lantaarns en tafels waar je verschillende gerechten kunt proeven of iets drinken.
De mediterrane sfeer, omgeven door de lage witte huizen, maakt van Cabo De Palos een heel bijzondere plek om te genieten .

Vergelijk aanbiedingen