• Social

    Instagram
    Facebook
    Whatsapp
Uw zoekresultaten

Empuriabrava: Het Venetië van de Costa Brava & Spanje

Gepost door homeselectspanje Admin op 29 juli 2020
0
Empuriabrava

Empuriabrava: de naam alleen al laat ons dromen over Spanje. Deze stad, gelegen in de Costa Brava, staat ook wel bekend als het Venetië van Spanje. Empuriabrava is de grootste residentiële jachthaven van Europa en wordt omringt door de baai van Roses.

Empuriabrava wordt vaak gelinkt aan de Italiaanse stad Venetië, door de 23 kilometer aan kanalen die door de stad kruisen. Huur bijvoorbeeld een eco-boat en vaar zelf door de kanalen!
Alle watersporten die je maar kunt bedenken zijn hier te doen. Van surfen en varen tot duiken en vissen. Je kunt dan ook wel raden dat vis en schelpdieren de sterren zijn van de keuken. Verser kan bijna niet! Empuriabrava maakt deel uit van een bruisende kuststreek waar kilometerslange stranden en verborgen baaitjes de dienst uitmaken. Na een avond uitgebreid dineren is het heerlijk om een strandwandeling te maken, of langs de vele kanalen te lopen om luxe jachten en design huizen te spotten. 

Ook zijn andere mooie plekken in de Costa Brava gemakkelijk te bereiken, en zijn de vliegvelden van Girona en Barcelona op steenworp afstand te vinden. Vanuit Spanje is zelfs een dagje Frankrijk is niet uit den boze aangezien Empuriabrava maar op 40 kilometer (!) afstand van de Franse grens ligt.

Heb je zin om de uitgebreide keuken van de Costa Brava te proberen? Ga langs ‘Enjoy It’! Hier kan je heerlijke gerechten proeven in Tapas vorm. Dit vinden wij toch wel de beste manier om zoveel mogelijk Spaanse cuisine in je op te nemen!

Vergelijk aanbiedingen