• Social

    Instagram
    Facebook
    Whatsapp
Uw zoekresultaten

Perelada: De Wijnstreek van Spanje

Gepost door Ivana Heijnen op 1 augustus 2020
0

Perelada is een middeleeuws dorpje in het hart van de Emporda wijnstreek in de Costa Brava. De wijn uit deze regio wordt wereldwijd verkocht. Het is dan ook de bekendste wijnstreek van Spanje.

Het boegbeeld van Perelada is het kasteel van Perelada, ofwel Castillo de Perelada. Het kasteel stamt uit de 14e eeuw en werd bewoond door de graven van Perelada.

Een adembenemend middeleeuws kasteel waar de muren bedekt met klimop een sprookjesachtig gevoel geven. Het kasteel van Perelada bevat tegenwoordig een museum waar je je echt even terug waant naar de Middeleeuwen. Daarnaast is het kasteel in gebruik als casino en is er nu ook een hotel op dezelfde grond gebouwd. Hier kom je na een dag ontdekken van de omgeving om uit te rusten of juist om een drankje te doen aan de indrukwekkende bar. Daarnaast heeft het kasteel een enorme bibliotheek met ongeveer 80.000 boeken, de meeste daarvan zijn een stukje historie an sich.

De wijngaarden strekken uit over kilometers en laten een bijzondere indruk achter. De oude wijnmakerij van Perelada is tegenwoordig een museum dat meer dan 750 traditionele objecten laat zien uit de beroemdste wijnstreek van Spanje. Nog leuker is dat je naast het bekijken van de museumstukken ook workshops kunt volgen. Zo leer je hoe de échte Catalaanse wijn en cava wordt gemaakt en kun je uiteraard ook proeven.

Ga je liever op stedentrip om lekker in een dorp of stad op het terras te zitten? Lees hier onze selectie van negen mooie plekken in de Costa Brava. Meer weten over de DO Emporda wijn route? Lees het hier op de website van de Costa Brava

Vergelijk aanbiedingen