• Social

    Instagram
    Facebook
    Whatsapp
Uw zoekresultaten

Prachtig in Palau!

Een bijzondere urbanisatie op een prima locatie.

De locatie is uiteindelijk één van de belangrijkste factoren bij de keuze van uw woning.
Deze appartementen liggen in een buitenwijk van  Palau Saverdera.
U vindt dit dorp, dat gebouwd is tegen één van laatste uitlopers van de Pyreneeën, zo’n 30 km over de Franse grens.

Het Project

Het is duidelijk dat dit project in 2 fasen gebouwd is. De eerste fase, die aan de straatkant ligt, is bet iets hoger gebouwd dan de 2 fase die daarvoor ligt.
Ook de stijl,  de grootte, de indeling, en zelfs de kleur van beide gebouwen is totaal verschillend.
Toch delen ze de toegang, de parkeergarage, de tuinen en de 2 zwembaden.

De tuinen rondom de 2 zwembaden zijn uitstekend verzorgd. Het gras, nog écht gras, zorgt ervoor dat je er heerlijk kunt liggen om te zonnebaden.

Omdat bijna elk appartement anders is qua grootte, indeling en ligging is daar geen algemeen verhaal over te vertellen. U vindt de bijzonderheden bij de betreffende appartementen.
Evenals de vermelding of dat appartement beschikt over een eigen tuin, of solarium (een ruim zonneterras op de verdieping), een parkeerplaats buiten of in de garage etc.

Het Dorp

U kunt makkelijk lopen naar de kern van het dorp. Hier vindt u de supermarkt, de bakker, de slager, het gemeentehuis, en natuurlijk het historische kerkje..
De winkels zijn niet groot, maar alles wat je nodig hebt is er te koop. Het is soms wat zoeken..
Zeker naar de plaatselijke bakker.  Die is op maandag dicht en met de deur dicht zie je nauwelijks dat het pand de rest van de week een bakkerij is.
Net iets buiten het centrum is er de plaatselijke bodega. Hier verkoopt men de plaatselijk wijn en olijfolie.

In het dorp, dat zo’n 1500 inwoners telt, vindt u ook een aardig aantal restaurants. De beste, met echt een fantastische, internationale keuken, ligt op slechts 200 m afstand.
In het centrum is er bijvoorbeeld een restaurant dat gespecialiseerd is in eenvoudig maar lekker eten, voor een zeer billijke prijs.

Palau Saverdera

Leer meer over Palau voor Cultuur-en Wijnliefhebbers

 

 

De Ligging

Palau Saverdera ligt zo’n 7 km van de kust, midden in de natuur. Het ligt met de rug tegen de bergen. Je kunt vanuit hier direct de bergen inlopen. En met het gezicht naar het natuurgebied van de Empurdan.  Kiest u een woning die iets hoger ligt, dan ziet u de zee heel duidelijk in de verte glinsteren.

Rosas is het dichtstbijzijnde dorp.  Hier vindt u de gezellige boulevard en het mooie zandstrand, daar krijgt je toch echt een vakantie gevoel van!
Empuriabrava, het Venetië van de Costa Brava, ligt net iets verder, maar ook hier ben je in minder dan 15 minuten. Ook hier een lang breed strand en veel, heel veel kanalen.
Leuk om eens een bootje te huren..

Perelada  is een dorp op ongeveer 10 minuten afstand. Een historisch dorp vol interessante oude gebouwen. In één daarvan is een ‘chique’ casino gevestigd en een fantastisch restaurant. Ook het bekijken van de ‘kasteeltuin’ is al de moeite waard.
In dit dorp is ook de dichtstbijzijnde golfbaan (18 holes) en het bekende wijnhuis met de Perelada wijnen.

Figueres ligt op een kwartiertje rijden. Een doodgewoon Spaans stadje, met dien verstande dat hier zich het wereldberoemde  Dali Museum bevindt. Hier valt ieders mond open!!  Echt een bezoek waard.

Onze woningen in Palau Saverdera

Vergelijk aanbiedingen