Torre de la Horadada
Torre de la Horadada is omringd door een aantal leuke bezienswaardigheden in de omgeving.
Zo zijn daar de zeehaven van Torre de la Horadada Marina of de golfbaan Lo Romero.
Het is een prestigieus gebied aan de Costa Blanca, zeer dicht bij Mil Palmeras, Campoamor, San Pedro del Pintar en Orihuela Costa.
Al deze plaatsen zijn zeker een bezoekje waard, vooral San Pedro Del Pinatar waar je de visafslag kan vinden en kilometers lange wandelingen kan maken langs de boulevard met zijn vele terrasjes en restaurantjes.( zie blog)
De Omgeving
Pilar de la Horadada is ideaal gelegen, dicht bij de veilige zandstranden van de Mar Menor en heeft
5 km kust waarin gezellige baaien worden afgewisseld met brede stranden van fijn zand en helder water. Het gebied is vooral bekend om watersporten te beoefenen zoals ,duiken, zeilen, kitesurfen en zeker niet te vergeten ,zwemmen. Vorig jaar werd de blauwe vlag toegekend aan 4 stranden in de omgeving : Las Hiquericas, El Conde, Jesuitas en Mil Palmeras.
Las Villas, het strand achter de jachthaven Torre Horadada, is het langste strand, gevolgd door een kleiner strand bij La Mojón, dat de grens met Murcia bereikt.
In de buurt kan je atletiek beoefenen, paardrijden, voetbal, paddle ( soort tennis)
Golfliefhebbers hebben in de onmiddellijke omgeving keuze uit 7 golfbanen.
Gastronomie
De regio is grotendeels agrarisch; omgeven door moestuinen, boomgaarden en citrusboomgaarden , en vooral bekend van de teelt van groenten en productie van snijbloemen.
De gastronomie is vergelijkbaar met die van de rest van de regio, waar vooral de aanwezigheid van de zee zijn stempel drukt op veel lokale gerechten.
Rijst is een belangrijk ingrediënt van de lokale keuken, meestal gekookt in visbouillon. De omliggende boerderijen in het binnenland ,zorgen voor de aanlevering van het fruit en de groenten van de lokale keuken; artisjokken, paprika’s, bonen en bloemkool, sinaasappels, citroenen, vijgen, perziken en pruimen, om er maar een paar te noemen.
“Arroz con leche” (rijstpudding) is een favoriet dessert, gemaakt met geitenmelk, citroenschil en kaneel. Snoepjes zoals “cordiales”, “toñas”, “mantecados” of “rollos de anis” en “milhojas” zijn ook typisch voor de regio en erg populair.
In het nieuwe commercieel centrum vinden we een steakhouse, tapasbars, indische keuken enz… In de zomermaanden vinden we hier elke avond wel ergens een orkestje dat amusement brengt.
Boodschappen kan je doen in het centrum van Pilar De La Horadada, in de hoofdstraat (calle mayor )met veel boetieks , banketbakkers , banken , koffieshops enz…
Op 10 minuten met de wagen heb je het shoppingparadijs ‘La Zenia boulevard” met vele boetieks, supermarkten en restaurants.