• Social

    Instagram
    Facebook
    Whatsapp
Uw zoekresultaten

Rosas: Het Juweel van de Costa Brava

Gepost door Ivana Heijnen op 31 juli 2020
0
View this post on Instagram

Sur le chemin de l'Almadrava ⛱

A post shared by Patricia Henrion (@patriii.h) on

De Baai van Rosas is een van de meest schitterende plekken van de Costa Brava. Ze ligt op slechts 1 uur rijden van de vluchthaven in Girona. De vele stranden, baaitjes en historische plekken maken van Rosas een echt paradijs. Er gaan verschillende theorieën in de rondte over de origine van Rosas. De meeste wetenschappers zijn het erover eens dat Rosas stamt uit de 8e eeuw na Christus, gesticht door de Oude Grieken. 

Los van de ruige rotsen en helderblauwe wateren die de baai van Rosas vormen, staat Rosas dan ook bekend om haar historische belang. Zowel Oud-Griekse als Romeinse archeologie en ruïnes zijn terug te vinden in Roses, een must-see voor liefhebbers van geschiedenis. In de Middeleeuwen maakte Roses onderdeel uit van het klooster Santa Maria de Roses. Andere beroemde plekken zijn de Citadel, het fort van Rosas, het Megalithische complex en het Trinidad Kasteel. 

Als je door Rosas struint voel je écht de historie van de gebouwen, met knusse restaurants om even bij te komen van alle indrukken in dit Middeleeuwse stadje gelegen aan het water. In de zomer zijn er ook festivals en concerten in de stad. Hier kun je genieten van de warme Catalaanse cultuur met muziek, tapas en sangria. Vlakbij Rosas vind je het natuurpark Aiguamolls del Empordà . Hier kun je wandelen, hardlopen, of gewoon even genieten van de prachtige omgeving om je heen.

Ben je een groter fan van stedentrips, lees dan ons artikel over de 9 mooiste steden in de Costa Brava. Uiteraard zijn deze allemaal op rij-afstand van Roses!

Vergelijk aanbiedingen