• Social

    Instagram
    Facebook
    Whatsapp
Uw zoekresultaten

Costa Brava: de beste Costa van Spanje

Gepost door Ivana Heijnen op 31 juli 2020
0
Costa Brava

Spanje is en blijft één van de meest geliefde landen onder de Nederlanders, en heeft verschillende Costa’s – of kusten – waar het heerlijk vertoeven is. De Costa Brava, gelegen in het Noordoostelijke deel van Spanje, is misschien wel de mooiste regio van Spanje. Vol cultuur, activiteiten en prachtige plekken om echt even tot rust te komen. 

Waar de Costa del Almeria in het Zuiden van Spanje bekend staat om het heerlijke weer, kan de natuur op die plek soms droog en stoffig aandoen. De Costa Brava staat daarentegen bekend om haar ruige groene kustlijnen, kliffen en helderblauwe uitzichten, en is volgens velen dan ook de mooiste kustlijn van heel Spanje. Kilometers aan stranden met zachte loungebedden worden opgedeeld door unieke baaitjes, veelal rustig en onontdekt door toeristen. Een echte local experience

Waar andere regio’s in Spanje misschien nét te ver zijn om naartoe te rijden, is de Costa Brava prima te doen. Uiteraard is vliegen ook mogelijk. De grote luchthavens van Girona en Barcelona zijn binnen twee uur te bereiken via Schiphol.

Niet geheel onbelangrijk: wat is er te doen bij aankomst in de Costa Brava? Hier is voor ieder wat wils, of je nu komt om uit te rusten of om je lichaam te prikkelen met activiteiten. Voor verschillende soorten watersport zoals surfen, snorkelen en duiken ben je hier aan het juiste adres. Ook zijn steden als Barcelona en Girona perfect voor een dagje shoppen, tapas eten en borrelen. De prachtige natuurparken lenen zich ook voor klimmen en hiken. De vele oude kastelen, kerken en dorpen zijn te vinden in overvloed voor de liefhebber van historie. 

De Spaanse keuken aan de Costa Brava

Natuurlijk gaat echte liefde door de maag, ook in Spanje. De Mediterrane keuken staat hier centraal, maar het is ook een regio vol culinaire verrassingen. Een regio leer je écht goed kennen middels de keuken, en de Costa Brava kent zelfs 15 restaurants met Michelinsterren. Vis en schelpdieren worden veel gebruikt in de kleurrijke gerechten, en worden vaak gecombineerd met geurige kruiden. Ook heeft de Costa Brava een indrukwekkende wijnroute, waar de Hollandse borrel ineens een nieuwe en uitdagende betekenis krijgt.

Vergelijk aanbiedingen