• Social

    Instagram
    Facebook
    Whatsapp
Uw zoekresultaten

Wintersport in de Costa Brava

Gepost door Ivana Heijnen op 16 september 2020
0

Wacht even… Wintersport, Costa Brava? Ja zeker! De streek Costa Brava doet waarschijnlijk denken aan de zwoele zon, Sangria op een terras en snorkelen in de azuurblauwe zee. Maar dat is niet alles wat de Costa Brava te bieden heeft.

Weinig mensen weten dat de Costa Brava ook een waanzinnig gebied is om te skiën. Op een paar uur afstand van de stranden vind je meerdere skigebieden. Een compleet andere ervaring dan in Oostenrijk of Zwitserland; hier kun je skiën en binnen een mum van tijd aan de tapas zitten in Girona. Dat is waarom een huis in de Costa Brava alle maanden van het jaar geweldig is.

Vallter 2000

Vallter 2000 is het skigebied wat het dichtst bij de stranden van de Costa Brava ligt, op ongeveer 110 kilometer afstand. Dit is niet de grootste plek voor wintersport in de Cost Brava, maar de nabijheid van de stranden en pittoreske Spaanse stadjes maakt het zeker de moeite waard. Op ongeveer twee uur rijden vind je het bruisende dorpje Rosas, wat deel uitmaakt van de indrukwekkende Baai van Roses.

Een skipas kost hier 34 euro per dag voor volwassenen en 24 euro per dag voor kinderen. Zowel bij het skigebied zelf als in de nabije stadjes vind je talloze hotels, restaurants en bed & breakfasts.

Klik hier voor meer informatie over Vallter 2000.

La Masella

La Masella is het grootste skigebied in de provincie Girona. Op 135 kilometer afstand van het vliegveld, hier krijg je het beste wat wintersport in de Costa Brava te bieden heeft. Onder meer 7 zwarte pistes, 20 rode, 21 blauwe en 8 groene pistes. Ook hier vind je genoeg restaurants en hotels om te relaxen na een intense dag op de piste.

Klik hier voor meer informatie over La Masella.

La Molina

La Molina is het meest populaire skigebied onder de Catalanen zelf en heeft 6 zwarte, 15 rode, 13 blauwe en 11 groene pistes. Slechts op 140 kilometer afstand vind je het vliegveld van Girona. De skipassen kosten hier rond de 40 euro voor volwassenen, 28 euro voor kinderen en 3 euro voor kinderen onder de 7 jaar oud. In La Molina bevind je je écht onder de locals, wat al een ervaring an sich is!

Klik hier voor meer informatie over La Molina.

 

Vergelijk aanbiedingen